Οικογενειακός προγραμματισμός

H ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των μαιών/μαιευτών του κέντρου υγείας της περιοχής μας με σκοπό τη συμβουλευτική και την έγκυρη ενημέρωση των νέων, στην εφηβική και μετεφηβική ηλικία για το σεξ, την αντισύλληψη, την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, την έκτρωση, τις διαταραχές της περιόδου και όλα όσα τα περιβάλλουν. Στόχος μας είναι ο διάλογος με το νεανικό πληθυσμό ανώνυμα, με ειλικρίνεια, με εχεμύθεια και σεβασμό. Αυτός είναι το πρώτο κομμάτι, το διαδικτυακό. Το δεύτερο είναι η κατ'ιδίαν συνάντηση μαζί σας. Ελάτε να γνωριστούμε και να λύσουμε τις απορίες σας από κοντά σε μέρες και ώρες που θα αποφασίσουμε μαζί!

!!!Το πρόγραμμα συμβουλευτικής λειτουργεί πιλοτικά και εξαρτάται από την αποδοχή που θα έχει από σας για το ποιες μέρες και ώρες θα λειτουργήσει το ιατρείο συμβουλευτικής

Ερωτική σχέση

Ποιοι παράγοντες στοιχειοθετούν μία ερωτική σχέση;
Οι ερωτικές σχέσεις των ανθρώπων προσδιορίζονται από τρεις συνιστώσες:
  • τις προσδοκίες του ενός από τον άλλο
  • την ηδονή που λαμβάνουν
  • τη συναισθηματική πληρότητα
Οι δύο σύντροφοι μέσα από την ερωτική και σεξουαλική τους σχέση επιθυμούν να εκφράσουν τον εαυτό τους και να διεκδικήσουν τις ανάγκες τους, να εκπληρώσουν δηλαδή τις προσδοκίες τους. Όταν οι προσδοκίες των ερωτικών συντρόφων εκπληρώνονται, τότε και οι δύο βιώνουν την ηδονή και την απόλαυση, που με τη σειρά τους θα συμβάλλουν στη συναισθηματική πληρότητά τους.
Ποια η σημασία της συναισθηματικής συντροφικότητας;
Ο άνθρωπος, μέσα από μία διαδικασία ψυχοσυναισθηματικής ωρίμανσης, που ξεκινάει από την παιδική του ηλικία, συνεχίζεται στην εφηβεία και ολοκληρώνεται στην ενήλικη ζωή, διαμορφώνει την ψυχοκοινωνική του ταυτότητα. Αυτή χαρακτηρίζεται με το φύλο του, το σεξουαλικό του ρόλο, αλλά και τη σεξουαλική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα την επιλογή της σεξουαλικής και συναισθηματικής επικοινωνίας με έναν άλλο άνθρωπο, με σκοπό να αναζητήσει τη συντροφικότητα και ψυχική πληρότητα.
Η συναισθηματική συντροφικότητα είναι κριτήριο ψυχικής υγείας και εισιτήριο ψυχικής ευεξίας και πολιτισμικής παιδείας, που προάγει την κοινωνία των ανθρώπων, τις αξίες και την ποιότητα ζωής του κοινωνικού συστήματος. Οι άνθρωποι που ζουν ως σύντροφοι:
  • αναπτύσσουν συναισθηματικές ανάγκες επικοινωνίας με πολύ καλύτερη έκφραση και διαχείριση ζωής
  • έχουν περισσότερους στόχους μέσα στα πρότυπα που καθορίζουν το τι είναι άντρας και τι είναι γυναίκα
  • αυξάνουν την ομάδα της διαφυλικότητας, που διαμορφώνουν σχέσεις
Ποιο είναι το νόημα του αυτοσεβασμού και του ετεροσεβασμού σε μία σεξουαλική σχέση;
Η σεξουαλική μαγεία, στηρίζεται απόλυτα στην προσωπική μας επιλογή και σεξουαλική χαρά του ενός με τον άλλο, εφόσον δεν απειλήσουμε την ψυχική και σωματική μας υγεία, προσφέροντας έτσι, αυτό που ουσιαστικά καλούμαστε να απολαύσουμε μεταξύ μας, με την προϋπόθεση του αυτοσεβασμού και του ετεροσεβασμού ως αυτοσκοπό.

πηγή:  http://www.askitis.gr/topics/view/schesi1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου