Οικογενειακός προγραμματισμός

H ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των μαιών/μαιευτών του κέντρου υγείας της περιοχής μας με σκοπό τη συμβουλευτική και την έγκυρη ενημέρωση των νέων, στην εφηβική και μετεφηβική ηλικία για το σεξ, την αντισύλληψη, την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, την έκτρωση, τις διαταραχές της περιόδου και όλα όσα τα περιβάλλουν. Στόχος μας είναι ο διάλογος με το νεανικό πληθυσμό ανώνυμα, με ειλικρίνεια, με εχεμύθεια και σεβασμό. Αυτός είναι το πρώτο κομμάτι, το διαδικτυακό. Το δεύτερο είναι η κατ'ιδίαν συνάντηση μαζί σας. Ελάτε να γνωριστούμε και να λύσουμε τις απορίες σας από κοντά σε μέρες και ώρες που θα αποφασίσουμε μαζί!

!!!Το πρόγραμμα συμβουλευτικής λειτουργεί πιλοτικά και εξαρτάται από την αποδοχή που θα έχει από σας για το ποιες μέρες και ώρες θα λειτουργήσει το ιατρείο συμβουλευτικής

Γνωριμία με τη μαία και το μαιευτή  Η μαία και ο μαιευτής είναι ο πρώτος επαγγελματίας υγείας που θα συναντήσετε όταν βρεθείτε στο μαιευτήριο. Κύριο καθήκον του είναι η προώθηση του φυσικού τοκετού, δηλαδή
του τοκετού χωρίς καμία ιατρική παρέμβαση εάν και εφόσον δεν απαιτείται,η προώθηση του μητρικού θηλασμού και η φροντίδα του νεογνού τις πρώτες μέρες της ζωής του. Δουλειά του είναι να λύσει τις απορίες της επιτόκου, της λεχωΐδας, της θηλάζουσας μητέρας με θεωρητικό και πρακτικό τροπο εκπαιδεύοντάς την ώστε να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση στη γονεϊκότητα.
 Ο ρόλος της μαίας/μαιευτή δεν περιορίζεται όμως μόνο στο νοσοκομειακό περιβάλλον, στη δευτεροβάθμια και τριτομάθμια βαθμίδα υγείας. Αντίθετα, η μαία/μαιευτής δραστηριοποίεται και στην κοινότητα, στο κέντρο υγείας. Ο ρόλος της/του είναι πολύπλευρος και πολυδιάστατος. Μία πλευρά και διάσταση είναι αυτή της συμβουλευτικής. Η συμβουλευτική είναι μία τέχνη παρεξηγημένη από τους εφήβους γιατί συνήθως γίνεται υπό μορφή κηρύγματος στους ίδιους από τους γονείς. Αντίθετα, η συμβουλευτική για τους επαγγελματίες υγείας δεν είναι μια επέμβαση αλλά μια διαδικασία εξερεύνησης των δυνατών επιλογών που έχει η συμβουλευόμενη αφού πρώτα υπάρξη μια διεξοδική αναφορά στο πρόβλημά της από την ίδια. Επομένως, από εμάς μην περιμένετε καμιάς μορφής κήρυγμα αλλά αντίθετα να περιμένετε εχεμύθεια και εμπιστοσύνη. Σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου